Muut

Turpeen kadotettu huoltovarmuusrooli 

06/2024

Kuvat - Koneyrittäjät ry

Energiaturpeen käyttö on viime vuosina nopeasti vähentynyt päästöoikeusmaksujen ja turveveron nostaman hinnan takia. Kaupallisen käytön väheneminen vie pohjan tuotannolta, joka on suorastaan romahtanut viimeisen seitsemän vuoden aikana. Alenevasta käytöstä huolimatta olemme syöneet markkinaehtoiset varastot lähes loppuun. Samalla ei ole juuri mitään takeita varastojen täyttämisestä. Ja lupien saaminen uusille tuotantoalueille, jos niitä nyt joku haluaisi perustaa, on hyvin vaikeaa. Nämä kaikki johtavat siihen, että energiaturpeen huoltovarmuusrooli alkaa olla olematon taikka menetetty. Varastot alkavat olla tyhjät. Turpeen käytön ja…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään