Muut

Bioenergia-lehti paperilla 1996–2023

Viimeinen paperinen Bioenergia-lehti on lähetetty Bioenergia ry:n jäsenille ja lehden tilaajille.

11/2023

Lehtialan muutos on ollut raju. Mainosmyynnin muutokset ja kustannusten, ennen kaikkea jakelukustannusten, nousu on perinteiselle paperilehden julkaisulle kova pala. Bioenergia-lehti jatkuu edelleen vahvasti verkossa, tämä on ollut arkeamme jo kaksi vuotta.

Bioenergia-lehden edeltäjä Puuenergia-lehti julkaistiin ensimmäisen kerran 1996 ja myönteinen vastaanotto mahdollisti säännöllisen julkaisun neljä kertaa vuodessa. Puuenergia-lehti muuttui Bioenergia-lehdeksi 2002. Lehti oli laajimmillaan kuusinumeroinen ja välillä jopa 52-sivuinen, kunnes alan murros muutti toiminnan edellytykset radikaalisti.

Kiitän kaikkia paperilehden lukijoita näistä vuosista ja toivon, että otatte lehden omaksenne verkossa bioenergialehti.fi-sivuilla. Täällä julkaistaan tasaiseen tahtiin alan ajankohtaisia artikkeleita paremmin ja nopeammin kuin mitä paperilehti pystyy tekemään. Verkkolehti on aina mukanasi, kuten biokarttakin, kännykässäsi tai läppärissäsi.

Tage Fredriksson
Päätoimittaja 1996–2023