Nestemäiset polttoaineet

Pyrolyysiöljyllä tulosta jo ensimmäisenä vuonna 

Sahayhtiön ja öljynjalostajan yhteinen yhtiö on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi bioraakaöljyyn eli pyrolyysiöljyyn investoimisessa. Tämä bioraakaöljy on ollut mielenkiinnon kohteena jo kymmenkunta vuotta myös Suomessa.

05/2023

Kuvat - Pyrocell

Prosessi lähti liikkeelle Ruotsissa jo 2016, kun sahayhtiö Setra lähti hakemaan puruilleen lisäarvoa ja teki esiselvityksen. Setran ja öljynjalostaja Preemin 2018 yhdessä perustama yhteisyritys Pyrocell Ab on Ruotsissa Gävlen laitoksellaan tehnyt taloudellista tulosta ennakkokaavailujen mukaan. Lapio iskettiin maahan maaliskuussa 2020, syyskuussa 2021 laitos otettiin käyttöön ja sen jälkeen se on ollut tuotannossa 24/7.  Yhteisprosessointi poikii automaattisesti bio-osuuden  Öljynjalostaja Preem on alusta lähtien ollut kiinnostunut käyttämään pyrolyysiöljyä yhteisprosessoinnissa jalostamossaan Lysekilissä, jossa biopohjaista öljyä syötetään fossiilisen öljyn…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään