Puuenergia

Puuenergian ehdot taas keskustelussa EU-lainsäädännössä

Otetaan tärkein ensin: puuenergia on edelleen uusiutuvaa energiaa – myös EU:ssa. Uusiutuvan energian direktiivi tulee määrittelemään puuenergian edelleen osaksi uusiutuvaa energiaa, melkein joka tilanteessa.

11/2022

Kuvat - Tage Fredriksson

Ihmetystä on kesän ja syksyn aikana kuitenkin herättänyt Euroopan parlamentin keskustelu, missä puuenergiaan suhtautumista lainsäädännössä on pyritty muuttamaan. Keskustelua ymmärtääkseen täytyy hieman pureutua taustoihin. RED2 on voimassa Uusiutuvan energian direktiiviä ollaan kirjoittamassa kolmannen kerran. Voimassa oleva versio, lempinimeltään RED2, on vasta tullut käyttöön Suomessa 2021 alusta. Monissa EU-jäsenmaissa homma on senkin osalta kesken. RED2 tekee uusiutuvuuden sijaan toisen jaon: kestävä tai ei-kestävä bioenergia. Kestävyys määritellään maatason metsäkriteerien ja kiellettyjen alueiden (no go) välttämisen sekä laitoskohtaisten…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään