Puuenergia

Millä Suomi lämpiää?

Bioenergia-lehti kysyi energiayhtiöltä eri puolilta Suomea tulevien talvien lämmöntuotannosta ja polttoaineista. Näin kysyttiin ja vastattiin.

11/2022

Kuvat - Iida Hollmén

Kyselyyn vastanneet energiayhtiöt: Etelä-Savon Energia OyMikkeliese.fi Keravan Energia OyKeravakeravanenergia.fi Kuopion Energia OyKuopiokuopionenergia.fi Napapiirin Energia ja Vesi OyRovaniemineve.fi Oulun Energia OyOuluoulunenergia.fi Savon Voima OyJoensuusavonvoima.fi Tampereen Sähkölaitos OyTamperesahkolaitos.fi Turun Seudun Energiatuotanto OyNaantalitset.fi 1. Millä kaupunkisi lämpiää ensi talvena? Energiapuu noin 75 %, polttoturve noin 25 %, tarvittaessa huippu- ja varalämpölaitosten kevyt polttoöljy.Puuhakkeella, pelletillä, maakaasulla ja öljyllä, sekä myös kaupankäynnillä hukkalämpöjen suhteen. Turvetta käytetään tarvittaessa.Puu 2/3 ja turve 1/3.Metsäenergialla, metsäteollisuuden sivuvirroilla, kierrätyspuulla ja turpeella. Varalla kevyt polttoöljy ja…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään