Biokaasu

Biokaasusektori lähtee korkein odotuksin kevään eduskuntavaaleihin

Viime vuosina biokaasu on ollut paljon esillä mediassa, eikä suotta. Biokaasu on ollut yksi tarjotuista osaratkaisuista niin liikenteen ja maatalouden CO2-päästövähennyksiin kuin energia- ja ruokaomavaraisuuden parantamiseksi. Onpa aiheella kytkös myös uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin taajamien ulkopuolella.

11/2022

Kuvat - Hannes Tuohiniitty

Koronaepidemia ja energiakriisi ovat vain vahvistaneet toimialan kasvunäkymiä. Seuraavina vuosina tehtävät päätökset määrittävät, millä aikataululla kasvuloikka otetaan: heti, viiden vuoden päästä vai kiireellä pakon edessä vasta myöhemmin. Toimintaympäristössä paljon muutoksia Viimeisen neljän vuoden aikana on laitettu biokaasua koskevat kansalliset säädökset uuteen uskoon. Osa näistä toimenpiteistä on tehty biokaasun tuotannon ja käytön edistämiseksi, mutta osa kuuluu kategorioihin ’välttämätön paha’ ja ’EU-säädösten kansallinen toimeenpano’. Seuravaksi muutama esimerkki suurista kotimaisista säädöshankkeista, jotka ovat työllistäneet biokaasusektoria. Ensin päivitettiin uusiutuvan…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään