Nestemäiset polttoaineet

Biopolttoaineiden tuotanto kasvaa

Liikenteen biopolttoaineiden rooli korostuu, kun päästöjä halutaan vähentää nopeasti ja sähköautojen tuotanto on vaikeutunut Ukrainana sodan takia.

08/2022

Kuvat - Tage Fredriksson

Autokannan uusiutuminen on hidastanut. Päästöjen vähentäminen tällä vuosikymmenellä etenee biovetoisesti.  Kasvavaa kysyntää tyydyttämään on tulossa aiempaa selvästi enemmän biopolttoaineiden tuotantoa. Kasvua tapahtuu ennen kaikkea rajattomasti sekoitettavissa drop-in-biopolttoaineissa, jotka tehdään muun muassa jätteistä ja sivuvirroista.   Nopeaa globaalia kasvua  Globaalisti uutta tuotantokapasiteettia on tulossa eniten Pohjois-Amerikkaan vuoteen 2030 mennessä. Viime vuonna tuotettiin jo 9 miljoonaa tonnia vapaasti sekoitetavia drop-in-polttoaineita, mutta tuotantokapasiteetin ennakoidaan voivan nousta 2025 mennessä jopa 36 Mtoe:iin (miljoonaan öljyekvivalenttitonniin) ja 44 Mtoe:iin vuonna 2030. Polttoaineiden…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään