Muut

Näin aurinkovoimahanke suonpohjalle voi edetä

Kun idea aurinkovoimalasta suonpohjalle on syttynyt, on lähdettävä selvittämään, onko sen toteutus realistista.

06/2022

Kuvat - Tage Fredriksson

Liikkeelle lähdetään esiselvityksellä alueen aurinkovoimapotentiaalista eli mm. säteilyn määrästä sekä verkkoliityntämahdollisuuksista, alustavasti luonto- ja ympäristöasioista sekä alueen rakennettavuudesta, johon liittyy mm. pohjamaan rakeisuus ja happamuus sekä topografia.   Onko edellytykset olemassa?  Jos tällainen esiselvitys fyysisistä edellytyksistä näyttää vihreää valoa, niin voidaan edetä neuvotteluihin maanhallinnasta maanomistajien kanssa ja alueiden vuokraamisesta aurinkovoimahankkeen tarpeisiin ennen kuin päästään varsinaiseen suunnitteluun ja lupien hakuun lähinnä maankäyttö- ja rakentamislain pohjalta. Vasta tässä vaiheessa tehdään kattavammat ympäristö- ja vaikutusselvitykset sekä tarkempi suunnitelma…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään