Nestemäiset polttoaineet

Jakeluvelvoitteen alentaminen – hätäinen ratkaisu 

Biopolttoaineiden, biokaasun ja sähköisten polttoaineiden jakeluvelvoite alennetaan tänä ja ensi vuonna 7,5 prosentilla verrattuna nykyisen lain velvoitteeseen.

06/2022

Kuvat - Tage Fredriksson

Jakeluvelvoitteen alentamisen on tarkoitus alentaa polttoaineiden hintoja käyttäjille, sekä ammattilaisille että yksityisille kuluttajille. Taustalla on tietenkin se, että biopolttoaine on kalliimpi kuin fossiilinen öljy ja bioprosenttien muutokset heijastuvat täten kuluttajien hintoihin alentavasti.   Raakaöljyn hinta heiluu  Fossiilisen raakaöljyn hinta on noussut erittäin voimakkaasti sodan takia.  Saman suuruusluokan hinnannousua ei ole havaittu biopolttoaineiden ja biokaasun raaka-aineissa. Raaka-aineiden hinnan erilainen kehitys kuitenkin puhuu sen puolesta, että jakeluvelvoitteen aiheuttama hinnanlisäys voi olla oletettua pienempi. Lopputuotteiden hintojen ero saattaa…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään