Puuenergia

Energiaosuuskunnan hakelämpölaitos Itävallassa 

Itävallassa puuenergiasta ollaan valmiita maksamaan fossiilista lämmitystä enemmän. Rohraun kylän lämpölaitoksen toiminnasta vastaa paikallinen osuuskunta, joka tavoittelee hakkeelle mahdollisimman hyvää hintaa.

04/2022

Kuvat - Iida Hollmén

Hannes Raser mittaa hakkeen kosteutta. Kosteusmittauksella määritetään hakkeelleenergiasisältö. Itävallassa Rohraun kylän aluelämpölaitos on yksi alueellisen energiaosuuskunnan (Bioenergie NÖ) alaisuudessa toimivista uusiutuvan energian kohteista. Alueellisessa osuuskunnassa on 400 jäsentä, jotka ovat pääasiassa viljelijöitä ja metsänomistajia. Paikallisen osuuskunnan hoidossa on 70 uusiutuvan energian kohdetta, koko Ala-Itävallassa kohteita on noin 800 ja koko Itävallassa 2 200.   Hake paikallisista metsistä  Jäsenet vastaavat paikallisesti hakkeen toimituksesta laitokselle. Rohraun laitokseen hake ostetaan alueen metsistä ja lämpö myydään asiakkaille aivan samaan tapaan…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään