Biohiili

Hakkeen jalostusta vedyksi ja biohiileksi  

Hakkeesta vetyä yli 50 % kaasupitoisuudella ja korkeahiilistä biohiiltä rinnalle. Biomassan jalostusarvon nosto yhden MW-lämpötehoisessa laitoksessa. Siinä kiteytetysti Fredrik Ekin ja Ott Pärtelin tuotekehityksen myötä syntynyt laitos.

07/2024

Kuvat - Hannes Tuohiniitty

Västankvarnin maatalousoppilaitoksen verstastilat Inkoossa ovat toimineet Xylogasin  pilottilaitoksen synnytysahjona parin viime vuoden ajan. Itse on tehty pitkälti kaikki, suunnittelusta, osien sorvauksesta ja hitsauksesta lähtien. Tyytyväiset kehittäjät, Fredrik Ek ja Ott Pärtel, esittelivät prototyyppilaitosta toukokuun lopulla. Muita kantavia voimia hankkeessa ovat olleet Pasi Virintie ja Dag Lindholm.  Testiajo luvannut hyvää  Testiajoihin laitos valmistui huhtikuussa 2024, ja tulokset ovat erittäin lupaavia, Ek hehkuttaa. Tuotekaasun vetypitoisuus on ollut vähintään 50 % ja häkää lisäksi ainakin 25 %. Kyseessä…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään