Hiilensidonta

Hiilidioksidipohjaisille polttoaineille on kysyntää 

Hiilidioksidipohjaiset polttoaineet, kuten synteettinen metanoli, herättävät kasvavaa kiinnostusta ja tuotantoteknologiat etenevät vauhdilla.

03/2024

Kuvat - Unsplash

Jotta hiilipohjaisten polttoaineiden tuotanto on ympäristön kannalta kestävää, tuotannon täytyy perustua uusiutuvien energialähteiden käyttöön. Hiilidioksidin hyödyntäminen polttoaineiden tuotannossa on toimivinta alueilla, joissa on saatavilla edullista hiilidioksidia ja uusiutuvaa energiaa vedyn tuotantoon. Polttoaineita, jotka on tuotettu talteenotetusta hiilidioksidista kutsutaan CCU (Carbon Capture and Utilization) -polttoaineiksi. Polttoaineiden lisäksi hiilidioksidia voidaan hyödyntää myös useissa muissa sovelluksissa ja uusia kehitetään jatkuvasti.  Kansainvälisen suunnittelu- ja konsultointiyritys Parson Brickenhoffin mukaan hiilidioksidin kysyntä synteettisen metanolin tuotantoon voi ylittää 300 miljoonaa tonnia vuodessa…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään