Biokaasu

Biopolttoaineilla aallokkoa – kauempana kasvu taivaisiin ja merille 

Suomessa hallituksen jakeluvelvoitteen laskusuunnitelmat ovat tummentamassa uusien biopolttoainehankkeiden näkymät. Lähivuosien jälkeen tuotannon kasvun tilanne näyttää kuitenkin merkittävästi valoisammalta.

02/2024

Kuvat - Iida Hollmén

Orpon hallitusohjelman mukaiset ensimmäiset askeleet otettiin vuoden vaihtuessa, kun voimaan tuli jakeluvelvoitteen ensimmäiset vähennykset ja polttoaineveron lasku. Jatkotoimet ovat valmistelussa. Suunnitteilla on jakeluvelvoitteen vähennys edelleen vuosille 2025, 2026 ja 2027 sekä jakeluyhtiöiden sakkomaksujen merkittävä alennus velvoitteen tahdissa pysymiseksi. Niiden päästövähennysvaikutusta osin paikkaamaan kaavailtu joustomekanismin valmistelu on myös käynnissä. Lausuntokierrosta odotetaan huhti-toukokuussa.  Jakeluvelvoite liikenteen tärkein päästöjen vähennystoimi  Työ- ja elinkeinoministeriön tilaama konsulttitalo AFRYn selvitys helmikuussa toi kaivattua konkretiaa keskusteluun. Selvityksen mukaan jakeluvelvoitteen alennus lisäisi hiilidioksidipäästöjä hallituskauden…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään