Biokaasu

Biokaasua Vieremän malliin 

Biokaasun tuotanto ja käyttö kasvaa, jos kaasun kilpailukyky on kohdallaan ja jakelun infra kehittyy. Vieremällä on otettu pitkä askel uuteen suuntaan omista lähtökohdista.

01/2024

Kuvat - Tage Fredriksson

Marraskuun lopulla vihittiin käyttöön ensimmäisen vaiheen päätavoite: biokaasuterminaali, josta alueen biokaasun käyttäjät saavat hankittua tarvitsemansa biokaasun. Terminaalista biokaasua voidaan johtaa julkiselle kaasutankkausasemalle, teollisuuteen ja kaukolämmön tuotantoon. Vieremän kunnan tekninen johtaja Mikko Kajanus vihki käyttöön uuden terminaalin ja tankkausaseman marraskuun lopulla paikallisuutisisten haastatellessa. Tankattavana on kunnan uusi pakettiauto. Terminaalin ja toiminnan jatkokehittämisen takana on Vieremän kunta ja Mikko Kajanus, joka Vieremän Lämpö ja Vesi Oy:n toimitusjohtajana ja kunnan teknisen osaston johtajana suunnitteli kaukolämmön tuotannon varalämmön lähdettä uudelta…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään