Muut

Kasvuturvealan etua tehdään yhteistyössä EU-rintamalla

Turvetta tuottavat EU-maat ovat tiivistäneet yhteistyötään kasvavassa regulaatiopaineessa ja vastatakseen kasvavaan kasvuturpeen kysyntään.

01/2024

Kuvat - Sara Simone Åbacka

Useimmilla päättäjillä on varsin vähän tietoa turvetuotannosta, sen vaikutuksista ympäristöön ja ilmastoon sekä turpeen käytöstä yleensä. Siksi jatkamme myös perustietojen välittämistä ja viestintää erityisesti vastavalittujen poliitikkojen kanssa, sanoo Bioenergia ry:n toimialapäällikkö Hannu Salo. Toisin kuin energiaturve, kasvuturve on globaalisti kysytty tuote, jonka markkinoiden ennustetaan kaksinkertaistuvan osana kasvualustamateriaalien tuotannon nelinkertaistumista vuoteen 2050 mennessä. Kysyntää on Suomen, Ruotsin ja Baltian maiden kansalliset turvealan etujärjestöt ovat aina pitäneet yhteyttä ja viestineet, koska pienellä toimialalla tämä on ollut välttämätöntä.…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään