Biokaasu

Biometaani ja uusiutuva diesel vähentävät päästöjä tässä ja nyt

Ovatko biopolttoaineen tai biokaasun käytön ympäristövaikutukset totta vai tarua? Testaamalla biometaanin ja uusiutuvan dieselin käyttöä oikeissa moottoreissa ja kuljetusvälineissä saatiin Vaasan yliopistossa suoritetuissa kokeissa käytännön tietoa päästöjen vähenemisestä ja tulosten perusteella tehtiin väitöskirja.

01/2024

Kuvat - Tag Fredriksson

Kestävällä uusiutuvalla polttoaineella voidaan käytännön olosuhteissa vähentää päästöjä 65–90 prosenttia verrattuna fossiiliseen dieseliin raskaassa liikenteessä ja meriliikenteessä. Samalla vähennetään paikallispäästöjä selvästi, eli rikki- ja hiukkas- ja hiukkaspäästöjä unohtamatta muita kaasuja kuten nitraattia, häkää ja hiilivetyä. Hyvin käytetty kaasubussi Käytetyllä kaasubussilla ajettiin identtistä reittiä samalla kuskilla samoissa oloissa ja ositettiin selvästi kolmen tunnin ajosyklin tietojen perusteella, että elinkaaripäästöt laskien ja mitaten päästöt olivat 80 prosenttia pienemmät kuin perinteisellä dieselillä. Tämä siitäkin huolimatta, että kaasubussin katalyyttinen puhdistus…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään