Biohiili

Joensuussa näytetään sektori-integraation mallia 

Joensuun seudulle on syntymässä ainutlaatuinen uusiutuvan energian ja biogeenisen hiilenkierron kokonaisuus. Kiinnekohtana toimii Savon Voiman voimalaitosalue Iiksenvaarassa.

06/2023

Kuvat - Savon Voima Oy

Alueelle sijoittuu 2024 lopulla tuotannon aloittava Joensuu Biocoal Oy sekä ympäristövaikutusten arviovaiheessa oleva Power-2-X-teknologian (P2X) vedyn tuotantolaitos. Ne toimivat vahvasti synergiassa Savon Voiman kaukolämpö- ja sähköntuotantolaitoksen kanssa.   Energiaa molempiin suuntiin  Savon Voima pystyy hyödyntämään uusien laitosten hukkalämpöjä kaukolämpönä ja toisaalta tarjoamaan energiaa ja palveluja laitoksille. Samalla se mahdollistaa uusille toimijoille energiantuotantoon kaavoitetun tontin. Vedyn tuotantolaitos sijoittuu viereiselle tontille.  Biopohjainen hiilidioksidi hyötykäyttöön  P2X Solutionsin vedyn ja synteettisten tuotteiden hankkeessa on vielä kaksi vaihtoehtoa ympäristövaikutusten arvioinnissa.…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään