Biokaasu

Liikenteen päästöjen sääntely muuttuu 

Monesta uudesta EU-säädöksestä on jo kolmikantaneuvotteluissa sovittu, mutta paljon eri liikennemuotoja ohjaavia asioita on vielä auki.

03/2023

Kuvat - Tage Fredriksson

Tunnetusti piru piilee pienissä yksityiskohdissa ja ne varmistuvat vasta parlamentin äänestyksissä. Biopolttoaineiden osuus tieliikenteen polttoaineista on EU:ssa 10 prosentin luokkaa. Sillä on jo merkitystä polttoainemarkkinoiden kokonaisuuden kannalta.  Pääpiirteet sovittu  Päästökaupasta, taakanjakosektorista ja maankäyttösektorista on jo päästy sopuun. Henkilöautojen päästöjen standardi on jo äänestetty parlamentista, mutta Uusiutuvan energian direktiivin RED3:n sopu on edelleen auki ja sisältää, kuten yleensä, mahdollisuuksia ja uhkiakin. Erään alan toimijan mukaan aikaisemmin tarvittiin aikaa 15 minuuttia selittämään rahoittajalle, mitä EU:n kestävyys merkitsee. Nyt tarvitaan…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään