Biokaasu

Mikä muka voisi mennä pieleen? Pienen biokaasulaitoksen kohtaamat haasteet 

Biokaasuala on monimutkaisten haasteiden ja mahdollisuuksien viidakko. Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksin maatalousoppilaitoksen biokaasulaitos on tällä hetkellä käyttökelvoton laitetoimittajan virheitten takia.

01/2023

Kuvat - Manu Hollmén

Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksin maatalousoppilaitoksen biokaasuhanke kohtasi ensisijaisesti teknisiä haasteita, mutta myös taloudellisia, ympäristönsuojelullisia sekä instituutioihin että markkinoihin liittyviä haasteita. Biokaasualalla on tunnistettu myös yleisesti sosiokulttuurisia haasteita. Tietämättömyys biokaasuntuotantolaitosten rakentamiseen ja käyttöön liittyvistä teknisistä vaatimuksista johtavat epäonnistuneisiin laitoksiin ja maatalousoppilaitoksen tapauksessa laitteenvalmistajan tekniset virheet johtivat epäonnistuneeseen biokaasulaitoshankkeeseen.   Prosessilämpötila ei saavuttanut tavoitetta  Maatalousoppilaitoksen laitos oli jatkuvatoiminen kuivamädätyslaitos ja raaka-aineena käytettiin lantaa, rehua ja perunan solunestettä, joiden metaanintuottopotentiaali on hyvällä tasolla ja joita saatiin paikallisesti. Toimittaja lupasi prosessilämpötilaksi…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään