Biokaasu

Biokaasun tuotannolle keskeisimmät alueet kartoitettu Etelä-Pohjanmaalla 

Alueella on mahdollisuus tuottaa jopa 10 % valtakunnallisesta biokaasutuotannon tavoitteesta.

02/2022

Kuvat - Tage Fredriksson

Etelä-Pohjanmaa on merkittävä karjatilojen keskittymä ja sen vuoksi alueella on myös suuri biokaasun tuotantopotentiaali. Nyt tehdyn selvityksen mukaan alueella on mahdollisuus tuottaa jopa 10 % valtakunnallisesta biokaasutuotannon tavoitteesta. Biokaasun tuotannosta kiinnostuneiden maatilojen kannattaa ensisijaisesti kehittää energiaomavaraisuutta ja selvittää liikennemetaanituotannon mahdollisuuksia, koska tilat sijaitsevat usein kaukana valmistavasta teollisuudesta.  Etelä-Pohjanmaalla on biokaasupotentiaalia  HYBE hankkeen biokaasuselvityksellä haluttiin selvittää, mikä on Etelä-Pohjanmaan rooli alan etujärjestöjen 4 TWh tavoitteessa vuoteen 2030 mennessä. Toisin sanoen haluttiin tietää, minne voimavarat kannattaa laittaa,…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään