Nestemäiset polttoaineet

BIOFIT-toimintasuositukset tukemaan bioenergian lisäämistä  

Bioenergian retrofitit ovat olemassa oleviin tuotantolaitoksiin tehtäviä teknisiä ratkaisuja, jotka tukevat bioenergian käyttöä fossiilisen energian vaihtoehtona. Biomassaa voidaan käyttää teollisuudessa sekä tehtaiden omaan energiantuotantoon että uusien tuotteiden valmistamiseen.

02/2022

Tällaisia uusiutuvia energiatuotteita ovat esimerkiksi liikennepolttoaineet, biomassajalosteet sekä lämpö ja sähkö. Bioenergian retrofittejä tutkittiin BIOFIT-projektissa viidellä teollisuuden alalla: ensimmäisen sukupolven biopolttoaineet, sellu- ja paperiteollisuus, fossiiliset jalostamot, fossiilinen sähköntuotanto ja yhdistetty lämmön- ja sähköntuotanto (CHP). Bioenergialla eroon fossiilisista polttoaineista  Bioenergia on keskeinen uusiutuvan energian muoto. Sen osuus EU:n uusiutuvan energian tuotannosta on lähes 60 %. Hiilestä (ja joissakin maissa myös ydinvoimasta) luopumisen myötä maakaasun rooli korostuu, mikä lisää EU:n riippuvuutta fossiilisesta tuontipolttoaineesta. Bioenergian retrofit-laitoksia hyödyntämällä energiaomavaraisuutta…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään