Hiilensidonta

Sertifioitu hiilenpoisto on maataloudelle mahdollisuus 

06/2024

Kuvat - MTK:n arkisto

Peltojen hiiliviljelyllä tarkoitetaan pääasiassa viljelyyn liittyviä käytännön toimia, joilla voidaan vähentää sekä maaperän kasvihuonekaasupäästöjä että edistää hiilen sitoutumista pysyvästi takaisin maaperään. Mikäli nämä muutokset voidaan luotettavasti todentaa ja muuntaa sertifioiduiksi yksiköiksi, syntyy viljelijälle mahdollisuus käydä markkinaehtoista hiilikauppaa. Hiiliviljelyn merkittäviin toimenpiteisiin kuuluvat myös biomassojen monipuolinen hyödyntäminen kasviravinteina, bioenergiana tai biohiili-tyyppisinä maanparannusaineina.   Pelinsäännöt tälle toiminnalle ovat kuitenkin varsin tiukat. Hiilipoistumien ja päästövähennysten laadun tulee perustua sertifioituun prosessiin, jolla taataan poistumien luotettavuus ja estetään viherpesu. Sertifikaatit varmennetaan kansainvälisesti…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään