Biohiili

Biohiiliala etenee aalloittain 

Biohiilialalla tehdään kiivaasti tutkimusta ja markkinat ovat laajenemassa väistämättä, koska biohiili (PyCCS) toimii ilmastonmuutoksen hillintäkeinona erinomaisesti. Biohiilellä on muitakin hyviä ominaisuuksia kuin hiilensidonta, kuten kosteuden säätely sekä mikrobitoiminnan lisääminen maaperässä. Fossiilisen hiilen korvaajanakin sille povataan isoa roolia.

12/2023

Kuvat - Agrichar

 AgriChar-tutkimusryhmä kesällä 2023. Biohiiltä kohtaan on selvästi suurta kiinnostusta, kertoo Helsingin yliopiston dosentti ja biohiilitutkimuksen uranuurtaja Priit Tammeorg. On ollut myös tilanteita, missä tuotantolaitoksen biohiilien hiiliyksiköt on myyty jopa vuosiksi eteenpäin kompensaatiomarkkinoilla. Tämä todistaa, että biohiilelle on kysyntää. Jatkuvuuteen ja pysyvyyteen on kuitenkin hyvä panostaa niin, että laitos tuottaa tasalaatuista biohiiltä varmuudella ja pitkällä tähtäimellä. Biohiilialan kasvun nopeutta on hankala arvioida, mutta joka tapauksessa se on kasvava ja lupaava ala, ja uusia työpaikkoja on syntymässä,…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään