Puuenergia

Energialähteiden muutokset

Päästökauppa, Venäjän hyökkäyssota ja sähkömarkkinat muuttavat energiajärjestelmäämme perusteellisesti. Lähitulevaisuuden ennustaminen on ollut entistä vaikeampaa ja muutokset nopeita.

11/2023

Tilanteen kartoittamiseksi Bioenergia-lehti teki kyselyn suurimmille jäsenilleen. 17 energiayhtiöin vastaukset antavat selkeän kuvan tilanteesta lähitulevaisuudessa mutta antaa myös tilaa erilaisille tulkinnoille. Kuvaaja: Bioenergia ry Öljyllä on oma roolinsa Öljyä käyttää edelleen melkein kaikki energiayhtiöt, mutta ennen kaikkea varapolttoaineena ja käynnistyspolttoaineena. Jotkut ovat pyrkineet öljystäkin eroon ja ilmeisesti onnistuneet. Varalla voi tietysti olla myös kaasu ja biopohjaiset ratkaisut. Viime vuonna käytettiin poikkeuksellisen paljon öljyä lämmitykseen, mikä johtui muun muassa kaasun hinnasta ja saatavuudesta. Kivihiili kohti auringonlaskua…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään