Hiilensidonta

CCUS-toimialan politiikkakehykset muodostumassa

11/2023

Kuvat - Tage Fredriksson

EU kehittää parhaillaan hiilidioksidin talteenoton, hyötykäytön ja varastoinnin (CCUS) edistämiseen mekanismeja, jotka tulevat voimaan lähivuosina. Suomessakin teknologioiden edistämisessä otettiin iso harppaus eteenpäin, kun hallitusohjelmassa hiilidioksidin talteenotto, käyttö ja varastointi nostettiin yhdeksi ilmastopolitiikan painopisteistä. Useita aloitteita teknologioiden osalta on EU-tasolla jo tehty ja lisää on tiedossa ensi vuonna. Tukholman BioCCUS-konferenssissa lokakuussa kuumin aihe oli CCUS-hankkeiden rahoitus. Vasemmalta: Karolina Unger (Klimpo), Tomas Thyblad (Nasdaq), Gregor Vulturius (SEB), Erika Laajalahti (Bioenergia ry) ja Tor Syverud (Altera Infrastructure). Kuva:…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään