Puuenergia

Rautatieterminaaleista puuenergian kaukokuljetuksen runko? 

Kouvola profiloituu Suomen ensimmäisen kuivasataman kotipaikkana.

08/2023

Kuvat - Hannes Tuohiniitty

Suomen ensimmäinen kuivasatama: näin kutsutaan Kouvolaan rakentunutta raide- ja tieliikenteen mahdollisimman saumattomasti yhdistävää asemaa RRT Kouvolaa.  Alue on vartioitu ja valaistu. Palvelee kotimaan raidekuljetusta  RRT Kouvola -hanke käynnistyi ennen Ukrainan sotaa, joten sen käyttötarkoitus muuttui Kaukoidän junaliikenteen lähetysasemasta palvelemaan kotimaan kasvanutta raidekuljetustarvetta. Kouvolan kaupunki omistaa alueen ja tytäryhtiö Railgate Finland on perustettu sitä hallinnoimaan.   Alueelle piti alun perin tulla uusi ratapiha vaarallisten aineiden takia ja se oli siksi tarpeisiin nähden sopivasti kaavoitettu. Väylävirasto oli työssä…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään