Hiilensidonta

Biovoimalaitos mahdollistaa Tampereen hiilinegatiivisuuden 

Naistenlahti 3 -biovoimalaitos edustaa Tampereen kaupungin edistyksellistä energiantuotantoa. Laitoksen avulla on mahdollista saavuttaa hiilinegatiivisuus hiilidioksidin talteenotolla.

06/2023

Kuvat - Iida Hollmén

Tampereen Sähkölaitoksen projektitoiminnan päällikkö Erkki Suvilampi on ollut rakentamassa laitosta alkumetreiltä loppuun asti ja kuvailee projektia unelmahommaksi.  Aurinko porottaa kuumasti uuden Tampereen Sähkölaitoksen Naistenlahti 3 -biovoimalaitoksen pihaan Tampereella. Toukokuussa käyttöön vihitty laitos on kesäseisokissa ja parhaillaan tarkastellaan, miten uusi laitos kesti ensimmäisen lämmityskauden.   Tampereen Sähkölaitoksen projektitoiminnan päällikkö Erkki Suvilampi kertoo tunnelman olevan hyvä nyt, kun yli kolme vuotta kestänyt laitoksen rakennusprojekti alkaa olla maalissa pieniä viimeistelyjä lukuun ottamatta. Projekti meni Suvilammen mukaan hämmästyttävän hyvin, vaikka…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään