Biohiili

Biohiilen tuotanto kehittymässä teolliseksi – Ruotsissa jo kannattavia tuotantolaitoksia 

Ruotsissa järjestettiin biohiilialan tähän mennessä suurin konferenssi Biochar-Summit, joka tarjosi tietoa biohiilialan kehityksestä ja mahdollisuuksista. Siemenviljelyyn erikoistunut tila, jätehuoltoyritys ja maatila esittelivät biohiilen kannattavaa tuotantoa siementen kuorista, puumaisesta jätteestä ja puusta.

06/2023

Kuvat - Hannes Tuohiniitty

European Biochar Industry Consortiumin (EBI) puheenjohtaja Hansjörg Lerchenmuller hahmotteli biohiilituotannon nopeaa yläskaalausta merkittäväksi hiilenpoistokeinoksi.  Eteläisen Ruotsin uinuva rantakaupunki Helsingborg vastaanotti kesäkuun puolivälissä 400 henkeä kansainväliseen biohiilikonferenssiin Biochar-Summitiin. Kyseessä oli tämän nuorehkon toimialan todennäköisesti suurin kokoontuminen tähän mennessä. Vaikka kyseessä oli pohjoismaisen biohiiliverkoston (NBN) sekä Euroopan biohiiliteollisuusjärjestön (EBI) järjestämä tilaisuus, oli osallistujissa väkeä myös Euroopan ulkopuolelta.  Nelipäiväisen konferenssin sisältö valotti hyvin biohiilen moninaisuutta. Takapihan puuhiiltäjien kokeiluista toimiala on siirtymässä teollisuuden alaksi. Ensimmäinen vaihe on ollut viimeisten…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään