Hiilensidonta

Suuria päästövähennyksiä terästeollisuudessa bioenergian avulla 

Maailman terästeollisuuden ilmastoratkaisuja etsitään kolmesta eri pääratkaisusta: suora sähköistys, vety ja hiilireitti. Hiilireitti sisältää biomassan käytön sekä CCUS-teknologiat. Belgiassa on edetty harppauksin kohti pienempiä päästöjä, mutta myös Suomessa otetaan ensiaskeleita.

05/2023

Kuvat - Hannes Tuohiniitty

Terästeollisuus vastaa globaalisti noin 7 %:sta maailman hiilidioksidipäästöistä ja 5 % EU:ssa. Teräksen valmistuksen uudet innovaatiot ovat olleet vahvasti esillä viime vuosina.  Biomassan käyttö ja CCUS-teknologiat voivat olla myös osaratkaisuja niin, että saman tuotteen tai tehtaan toiminnassa käytetään molempia.    Biomassan rooli teräksen tuotannossa voi olla monessa eri vaiheessa. Biomassasta tuotettua paahdettua tuotetta, torrefioitua biopolttoainetta, voidaan käyttää masuunissa korvaamaan fossiilista koksia. Toinen vaihtoehto on tuottaa pidemmälle ja kuumemmaksi pyrolysoitua biomassaa, biohiiltä. Sitä voidaan käyttää injektoitavana…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään