Puuenergia

Lapualainen Katteluksen tila voi polttaa myös tuoretta haketta 

05/2023

Kuvat - Risto Lauhanen

Veljekset Ala-Talkkari Oy on valmistanut ja toimittanut uuden tuorehakkeella toimivan lämpökeskuksen lapualaiselle Katteluksen Broiler Oy:n maatilalle. Kattilan 500 kW tulipesässä on keraaminen rakenne ja ilmanohjauskin on uudenlainen. Sekä kuivaa kosteudeltaan alle 35 %:sta että tuoretta 35–40 %:sta haketta polttava kattila täyttää EU:n hyötysuhde- ja päästönormit Ekosuunnitteludirektiivin mukaisesti. Märkää haketta laitoksella ei polteta.   Tuoretta haketta liikkuu markkinoilla aiempaa enemmän. Uusi lämpökeskus vastaa näihin haasteisiin. Pienpuuhake toimii maatilojen lämmityksessä. Tuorehakekonseptissa hyödynnetään nuorten metsien hoitoharvennuksilta saatavaa, karsittua energiarankaa.…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään