Biohiili

Uraauurtavaa biohiilitutkimusta Viikissä

Biohiilitutkimusta on tehty Helsingissä Viikissä aktiivisesti jo yli vuosikymmenen ajan. Tutkimusta on vienyt eteenpäin Helsingin yliopiston agroekologian dosentti Priit Tammeorg. Hän on ollut mukana perustamassa myös Suomen Biohiiliyhdistystä. Nyt biohiilialaa edistetään aiempaa vahvemmalla edunvalvonnalla Bioenergia ry:n alaisuudessa.

03/2023

Priit Tammeorg tohtoripromootiossa kesällä 2022. Kuva: Olga Tammeorg Biohiilitutkimuksen uranuurtaja Priit Tammeorg aloitti biohiiliuransa saamalla biohiiliväitöskirjapaikan ja pääsemällä perustamaan ensimmäistä biohiilikenttäkoetta Viikkiin vuonna 2010. Biohiilen tutkimus on jatkunut Viikissä siitä asti. Tämän vuoden aikana suunnitelmissa on tehdä biohiilen lisäys osaan biohiilikoeruutuja ravinteilla ladatulla tai aktivoidulla biohiilellä. Loppuvuodesta toteutetussa haastattelussa Tammeorg kertoi työurastaan biohiilen parissa sekä biohiilialan tulevaisuuden näkymistä. Tulevasta kesästä on tulossa erittäin kiireinen, kun tutkimusmittauksia tullaan tekemään koekentillä mahdollisimman paljon, Tammeorg kuvailee.   Biohiilikoekentillä tehdään…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään