Puuenergia

Nuorten metsien monimuotoisuus korostumassa 

Koulutusta monimuotoisuuden lisäämiseksi on annettu jo usean vuoden ajan metsäalan ammattilaisille. Nyt huomioidaan entistä enemmän myös harvennuskohteiden ja erityisesti energiapuuharvennusten yhteydessä tehtävät toimenpiteet.

09/2022

Kuvat - Tage Fredriksson

Tähän kuvaan mahtuu neljä metsän monimuotoisuutta säilyttävää tai lisäävää toimenpidettä: a) Säästetty raitaryhmä, joka on kevään ensimmäisille pörriäisille erityisen tärkeä. Raita on helposti erotettavissa muista lehtipuulajeista hakkuiden yhteydessä myös talvella. b) Maapuu, joka on säilynyt ehjänä ilman tuhoisaa yliajoa korjuuvaiheessa. c) Koivusta tehty tekopökkelö, josta tulee monen eliön koti, sekä d) vaahtera, joka on säilynyt hakkuualan raivauksessa. Toistaiseksi on puhuttu ennen kaikkea päätehakkuiden luonnonhoitotoimenpiteistä. Kasvavan energiapuukysynnän ja nuorten harvennusmetsien kuitupuun tarpeen kasvaessa kiinnitetään yhä enemmän…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään