Puuenergia

Puupolttoainehuollon innovaatiot laajaan käyttöön 

Tarve hakeaumojen kesäaikaiseen peittämiseen kasvaa, kun turpeen käyttö vähenee. Peittäminen on osaratkaisu ja siihen on tarjolla fossiiliton ratkaisu.

05/2022

Kuvat - Jani Pikkuaho

Turve- ja puupolttoaineaumoja on yleensä peitetty muovilla, joka on haastavaa asentaa ja poistaa muovijäteongelmia unohtamatta. Vaihtoehtoinen ratkaisu on sellupohjainen peiteaine, jota ei tarvitse poistaa, vaan se menee puupohjaisena materiaalina suoraan mukaan polttoon.  https://youtu.be/FiCGKPuzVbw Välivarastointia on pakko kehittää  Turveruukki Oy on vuodesta 2014 käyttänyt sellupeitettä turveaumojen peittämiseen ja siitä on saatu hyviä kokemuksia. Kokemuksia haluttiin saada myös puupolttoaineen varastoinnista ja alkusyksystä 2019 peitettiin 8400 m³ hakeauman Livetech Oy:n kehittämälle sellupohjaisella suojalla. Bioenergia-lehti kertoi aiemmin Kuopion Energian terminaalissa…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään