Puuenergia

Bioenergiaterminaalien rakentamisessa tekemisen meininkiä

Bioenergian toimitusketjujen haasteisiin reagoidaan ympäri Suomen. Turvetta korvataan monessa kattilassa puulla ja uusia biopolttoaineen käyttäjiä tulee markkinoille. Kasvavat määrät ja toimialan kausiluonteisuus tarkoittavat sitä, että polttoainetta on varastoitava yhä suurempia määriä toimitusketjun varrella.

12/2021

Kun toimitusketjun logistiikkaa ajatellaan isossa kuvassa, löytyy useita vaikeasti ennustettavia suunnitteluun vaikuttavia tekijöitä. Sää on näistä varmasti haastavin: millainen talvi tulee ja miten tavara kulkee metsäteiden varsista laitoksille. Terminaali voi toimia puskurina Terminaalit toimivat tässä tapauksessa huoltovarmuuden kannalta puskureina, sillä niihin pystytään ajamaan polttoainetta silloin kun kelit suosivat ja taas terminaalista eteenpäin, kun kelirikko painaa päälle. Terminaali tuo joustoa toimituksiin, joita voidaan hoitaa monesti niin sisään kuin ulos 24/7. Energiayhtiöiden tulisi hyödyntää tätä mahdollisuutta enenevissä…

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Bioenergia-verkkolehti

Tilaa

Tai kirjaudu sisään